Sağlıklı beslenme tarifleri ve yaptığı temizlik videolarıyla adı ‘foşur foşur abi’ye çıkan ve son dönemlerde açacağı kafeye yoğunlaşan Cem Özkök, kendine ait markasını hikayede paylaşırken ‘‘reklam’’ yazmaması nedeniyle, Ticaret Bakanlığı’na 500 bin TL'lik ceza ödedi. Cezanın haksızlık olduğunu hikayesinde paylaşarak sitem etti.
SOSYAL DAYANIŞMA AĞI KURMUŞTU
Yaptığı paylaşımlarda her zaman dayanışmadan ve yardımlaşmadan bahseden Özkök, son paylaşımlarda tek gözlü evde yaşayan bir amcanın evini yeniden dekore ederek ve eksik olan elektronik malzemelerini almasıyla takipçilerinden birçok beğeni ve destek yorumları toplamıştı.
SADECE BİR HİKAYESİNE 'REKLAM' YAZMAMIŞTI
Hemen hemen her gün kendi çıkardığı markası olan 'ceefdogalyaşam' ürünlerini evde kullanarak, kokusundan ve sağlıklı olması nedeniyle tavsiye ediyordu. Sosyal medya fenomeni Özkök, son yaptığı paylaşımlarında 'reklam' yazmaması nedeniyle Ticaret Bakanlığı'na 500 bin TL ödedi. Bunu kabullenemeyen Özkök, uzun bir yazı ile kendini ifade etti.
''SORARIM BU HAK MI? HELAL Mİ GERÇEKTEN?''
Kendi markasının lavanta yağını tanıttığını anlatan ve levhasını göstermesine rağmen ceza ödemekten kaçamayan Özkök, ''Az önce 500.000 tl bir ceza ödedim. Üstelik kendi markam olan Ceef'in lavanta yağını anlatırken. Yalnızca bir storysine reklam yazmadım diye. (yüzlerce story attim treklam diye belirterek ve Türkiye biliyor kendi markam olduğunu). Dediler ki " gizli reklam bu" dedim ki "kendi markam, buyrun bu da levham şirket bilgilerim vergilerim vs vs " dediler ki, "reklam yazsaydın" bir #500.000 tl... Şimdi sorarım bu hak mı? Helal mi gerçekten? Mesela gerçekten bir gizli reklam olur ya da beyana aykırı bir durum söz konusu olur. Göz göre göre paylaşırım, eyvallah. 'Haklılar' der, aslanlar gibi öderim. Ama bu duruma hakkımı helal etmiyorum.'' dedi.
''NEDEN ÇÖPE ATTIM BEN BU PARAYI HAKSIZ YERE?''
Cem Özkök, vergisini ödeyen bir insan olduğunu vurgulayarak, ''Türkiye'de bu derece faydalı işler yapan, içerikler üreten, çevresel tüm kamu alanlarının temizliği başta olmak üzere, yardım projelerine başlayan, kazandığı parayı hayır işlerine yatıran, ihtiyacı olanlara yardım eden, toplumu bilgilendiren, doğru ve helal yaşayan, gençlere ve her yaşa örnek olan, Allah korkusu olup helal para kazanan ve paşa paşa bir fabrikanın ödediği kadar bu devlete vergi ödeyen birine gerçekten büyük ayıp yapıldı. Vardır elbet bunun da bir hayrı. Allah başka yerden helal şekilde verir. O ayrı mesele! Ama bu derece verici birinin kendi markasına ceza kesemezsin! Olmaz! Belki o parayla ben bir yardım yapacaktım? Yeni ihtiyacı olan birini buldum, onun evini tadilat yaptıracaktım? Neden çöpe attım ben bu parayı haksiz yere? Şimdi sorarım; hakka girmek değil mi? Avukatım bu haksızlığa karşı dava açtı, süreci takip ediyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer...'' diyerek hikayesini noktaladı.